6 Ιαν 2009

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΑ

Για να γινει και μια επικοδομητικη συζητηση για το θεμα των κριτηριων για τα ιδιωτικα φυσιοθερπευτηρια θα προετρεπα το διοικητικο συμβουλιο του συλλογου να αναρτησει τις εισηγησεις που εχει κανει η επιτροπη των ιδιωτων για τα κριτηρια, ωστε να ενημερωθουν ολοι οι επηρεαζομενοι πριν ειναι αργα.

Επισης καλο θα ηταν στις απαντησεις του ιστολογιου να υπογραφονται οι συζητησεις απο καποιον ωστε να γνωριζουμε με ποιο ατομο συζητουμε και οχι απλα"εκ του διοικητικου συμβουλιου".

Θεωρω την συζητηση που γινετα για "κριτηρια φυσιοθεραπευτηριων " οτι γινεται προς την λανθασμενη κατευθυνση αφου ο νομος για οσους μπήκαν στον κοπο να την διαβασουν δεν αναφερεαι σε "κριτηρια λειτουργιας" , αλλα για "προϋποθεσεις εγγραφης φυσιοθεραπευτηριων" Νομος 140/89-2005 αρθρο 5Β ,κατι εντελως ξεχωριστο απο τα κριτηρια λειτουργιας τα οποια και δεν υπαρχουνστον νομο.
Η διαφορα δεν ειναι λεκτικη αλλα ουσιωδης .
Η αναφορα στον νόμο για προϋποθεσεις, γινεται μονο για την εγγραφη τους και δεν αναφερονται αλλες προνοιες για τον μετεπειτα ελεγχο της τηρησης αυτων των προυποθεσεων, αλλα ουτε καν κουβεντα για αλλου ειδους προυποθεσεις η κριτηρια. Εξ' αλλου αυτη η ευθυνη της καταρτισης των ελαχιστων προυποθεσεων εχει ανατεθει στο Συμβουλιο εγγραφης και οχι στο Συλλογο .συμφωνα παντα με τον νομο.

Συναδελφικα
Νικος Ζενιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: