8 Σεπ 2010

8 Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια Μέρα Φυσιοθεραπείας 2010

Αγαπητοί/-ές συνάδελφοι,

Η 8η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Μέρα Φυσιοθεραπείας. Η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην ενότητα και την σύμπνοια των επαγγελματιών φυσιοθεραπευτών από 101 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι μια ευκαιρία να αναγνωριστεί η εργασία που προσφέρουν οι φυσιοθεραπευτές στους ασθενείς τους και την κοινωνία. Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία για τη Φυσιοθεραπεία (WCPT) συνεχίζει να έχει ως θέμα της μέρας φυσιοθεραπείας την Κίνηση για την Υγεία, ένα θέμα που γιορτάζεται από το 2008. Στη σελίδα αυτή μπορεί κανείς να βρει σχετικό ενημερωτικό υλικό.

Ο Παγκύπριος Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων κατά την εβδομάδα 20-25 Σεπτεμβρίου, με γενικό θέμα Εργονομία και Οδήγηση.

Στις 21/09, με τη βοήθεια της Αστυνομίας Κύπρου, θα γίνεται ενημέρωση των οδηγών για την πρόληψη των μυοσκελετικών προβλημάτων κατά την οδήγηση, παρά τον ζυγιστικό σταθμό Λατσιών, κατά τις ώρες 09:00-12:00. Επιπρόσθετα, ενημέρωση του κοινού θα γίνει και στο Mall of Cyprus, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί εντός των ημερών. Τέλος, θα δοθούν διαλέξεις σε διάφορους οργανισμούς.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: